Van egy weboldalad? Erre a két dologra figyelj a SEO-val összefüggésben

 

Aki rendelkezik weboldallal, az okkal teszi azt. A gyaníthatóan nyereségorientált kezdeményezést azonban el is kell juttatni a potenciális fogyasztókhoz.

A rutinos, gyakorlott vállalkozók már tudják az üzleti világ örökös érvényű alapigazságát, melynek megfelelően nem elég a piacon látni, látszani is éppen annyira szükségszerű. Felmerül a kérdés, hogy mi is lehet ennek a legjobb, leginkább hatékony, leginkább kifizetődő, leginkább retrospektív módja.

Ha az online jelenlétről van szó, a SEO kézen fekvő megoldást jelent, de soha sem garanciát. Ennek oka több dologban is keresendő. A posztban megpróbáljuk kifejteni a két alapvető tényezőt, amelyekre kétség kívül elengedhetetlen odafigyelni, ha az ember keresőoptimalizálásra szánja el magát annak érdekében, hogy az online élettérben a lehető leginkább feltűnő helyekre pályázhasson weboldalával.

Talán az első és leginkább lényeges faktor a SEO igénybevételének kapcsán az, hogy egy weboldalnak a tulajdonosként az ember, képes legyen megindokolni azon elképzelését, hogy miért is az ő honlapjának kellene elfoglalnia a helyet a keresőoldalakon.

Fontos tehát egy önismereti felmérés az online portékát illetően, valamint választ keresni és a SEO szakembereknek adni arra, hogy mi lehet majd az online élettérben a weboldal hívószava, egyediségét jelentő tényezője.

Ez a leginkább élesen a tartalom elkészítésében nyilvánul meg, számos más, ám ugyanolyan mértékben jelentős tényezővel karöltve. A hívó szó megfogalmazása nem pusztán a tartalmi kérdésekben szolgál mankóként, de a linkek építésében is.

A kellően eredményesen megfogalmazott indok tehát, segítséget nyújthat több fronton is a weboldaladat illetően.

Az eredetiséget tekintve sokkal egyszerűbb lesz egyedülálló tartalmat létrehoznod, valamint hosszú távon válogathatsz majd a témák táptalajából. Az oldaladon nőni fog a látogatottsági forgalom, és nem utolsó sorban az online megjelenés felturbózása sem elhanyagolható szempont.

keresőoptimalizálás

A SEO-val összefüggésben a második leginkább jelentős tényező nem áll túlzottan messze az elsőtől.

Mondhatnánk, hogy a másik lényegi keresőoptimalizálással kapcsolatos faktor, szintén egyfajta online önismeret. Ahogyan említettük, a SEO szempontjából kiemelten fontos tényező a tartalmaknak az – ha nem is újszerűsége – de az eredetisége, egyedisége.

Részre hajlás nélkül célszerű dönteni saját weblapunk megítélését illetően, hiszen a szakmában a lehető leginkább célravezetőbb stratégiai lépés az, ha arra szánjuk el magunkat, hogy maradjunk objektívek és vizsgáljuk a kapott képet a realitás talaján. Szól ez mind az arculatról, valamint tartalomról egyaránt.

Fontos kialakítani magadban arra a lényegi kérdésre a választ, hogy vajon a weboldalad tartalmi kínálata megfelel-e a célközönségednek. A becsalogató címek és hangzatos leírások sem nem fair, sem nem hosszú távon célravezető húzások a SEO világában.

A keresőoldalak pontosan azt mutatják meg a felhasználóknak, ami őket érdekli. Kerüld a lényegi tartalom nélkülözésének technikáját!