Mit kell ismernünk a szőnyegtisztításról?

Ha szőnyeget vásárolunk a kiválasztásánál fontos az esztétikai megjelenés, az elegancia, hisz kellő benyomást kelt rólunk, milyenek vagyunk, ha belépnek hozzánk otthonunkba vagy az irodánkba.

Kiemelten fontos a megfelelően karbantartott és megtisztított szőnyeg. Heti rendszeres porszívózással eltüntethető ugyan a porszemcsék egy része, viszont a mélyebbre egészen a szövetrétegekben megbújó szennyeződésekkel, atkákkal már nem tud ilyen hatékonyan megbirkózni.

Bérelhetünk ugyan szőnyeg és kárpit tisztítására alkalmas tisztítószereket, gépeket, de sajnos ezek hatásfoka elmarad a vártól. A gépek üzemeltetése, ha nem szakemberre bízzuk a munkát, akkor sokszor nagyobb kárt okoz, mert Túlságosan eláztatjuk a szőnyegeket, ezért fennáll a dohosodás, a penészesedés veszélye.

Utólagos tisztítás helyrehozás pedig egyáltalán nem költséghatékony és sokszor nem is lehetséges. Ezt a munkát bízza inkább megeflelő tapasztalattal rendelkező szakemberre.

Ha megrendeli helyszíni szőnyegtisztító szolgáltatásunkat, akkor az Önöknél a szőnyeg elszállítása nélkül történik, az Önök szeme láttára, irodájában vagy akár az otthonában. Ennél azonban hatékonyabb az üzemünkbe szállított szőnyegek korszerű technológiával történő mélymosása.

A korszerű technológiának köszönhetően, a tisztításhoz szükséges vízmennyiséget használunk, amit speciális berendezéssel, nagy vákuum erejével eltávolítunk. Így sem a szőnyegünk, sem a környezete nem fog elázni. A padlónk sem fog károsodni. A szőnyeg tisztítása, annak eredeti helyén történik.

üzemi szőnyegtisztítás

           üzemi szőnyegtisztítás

A szőnyeg száradási ideje függ, az anyag vastagságától, ez szobahőmérsékleten átlagban 4-8 óra.

Korszerű technológiánk minden allergén anyagot és szagot eltávolít. A hatásos és kíméletes tisztításnak köszönhetően, szőnyegünk színe és anyaga újra ragyogni fog, akár csak az új. A szőnyeg fajtáját tekintve, tisztítógépünk a vízet 75 fokra melegíti fel.

Ehhez hozzáadjuk az allergénmentes keverékünket, melyet nagy nyomással a szőnyegbe juttatunk, majd ugyanilyen erővel vissza is szívjuk. Így a szőnyeg átmosásra kerül. A mélyebben található egyéb szennyeződésekkel is hatékonyan elbánunk, mint például állat szőr, zsír, olaj szag. Ezért is ad többet ez a szolgáltatásunk, mint más egyéb közismert technológia.

Savas vagy lúgos kémhatású vegyszereket nem használunk, mert azok károsíthatják az anyagot, színeiket fakíthatják, és allergiát is okozhatnak. Lakáson vagy irodán belül, kárpitozott buszon, repülőn, hajón, szakembereink.