Rituális olvadozás

Az eredendően török fürdőzésből átemelt gőzfürdőzésnek és szaunázásnak nagy hagyománya van Magyarországon, a fájó csatázások végtermékeként kialakult Török Hódoltság miatt talán nagyobb is, mint a világ többi pontján.

Úgy tartják, hogy a fürdőkultúrában a jéghideg és tűzforró hőmérséklet váltakozása kifejezetten jó hatással van az emberi szervezetre, a szélsőségek rövid távú cseréje segíti a vérkeringést. – hangzik a szakmai véleményeknek megfelelően.

A fürdőkultúra két végletét illetően, a jeges medence nyújtotta élményeket háttérbe szorítva, a szauna szeánszok fontossága sem elhanyagolandó. Ha valami teljes bizonyossággal kijelenthető a szaunázást illetően az az, hogy ez az egyik létező leginkább egészséges elfoglaltság, tevékenység, amelyet ember gyakorolhat egy adott termál, gyógy, élményfürdőben, spaban.

Túl azon, hogy értágító hatása miatt elősegíti a vér keringésének zavartalan áramlását és így csökkenti az infarktus és a stroke kialakulásának lehetőségét, a hölgyek (és valljuk be, nincs azon mit szégyellni, hogy a férfiakéra is) örömére a bőr pórusait is tisztítja, frissebbé, üdébbé, kipihentebbé teszi.

termálfürdő tamási szeánsz a szaunában

termálfürdő tamási – szeánsz a szaunában

De miből is áll az a bizonyos szauna szeánsz?

A hagyományos, „egyedüli” szaunázástól abban különböznek a szeánszok, hogy a szauna mester végig jelen van a szaunában, Ő az, aki az egész szeánsz lebonyolításáért felelős. Amit pedig csinál, az tulajdonképpen két dolog: a szauna hőmérsékletét folyamatosan hevíti, hogy az alapjáraton sem alacsony hőfokról jussunk el a szeánsz végére, a tűzforró hőmérsékletig; a szauna mester másik feladata pedig a benti forró levegő mozgatása, eloszlatása.

Köszönhetően a testünk által érzékelt forróságnak, kialakul egy „minisokk”, amely következtében a felszabaduló endorfin miatt egy roppant jó hatás futhat át testünkön.

A szauna szeánszok másik nagy jellemzője, hogy az egészséges hatást mellett kifejezetten melengető érzést is nyújthatnak az aromák, melyek az orrnak és a bőrön található érzékelő részecskéknek felüdülést nyújthatnak. Ezek az anyagok kétféleképpen fejthetik ki hatásukat a szeánszokon. Kenceként, vagy aromaként. A kívánt hatás azonban nem marad el a Tamási termálfürdőben. Az aromák skálája szinte végtelen, csak a szauna mester képzeletére van bízva, hogy mi az, amit használ. Lehet ez trópusi gyümölcs, illóolaj, só, joghurt, de még sör is.

A Tamási Fürdőben minden lehetőség adott arra, hogy a legjobb szauna szeánszokban legyen részed. Térj be hozzánk egy rituális felüdülésre!