Azonban hiába ragyog a karosszéria, ha a koszos, ápolatlan utastér megöli a tisztaságélményt. A takarítás legegyszerűbb és legolcsóbb módja a gépi porszívózás, ez – a szőnyegek kirázása után – néhány 50 vagy 100 forintos érmével megoldható. Ennyivel azonban még nincs letudva a feladat, bizonyos időközönként a poros műanyagok megtisztítására is gondolni kell. Sokan a szilikonra esküsznek, de ezt érdemes inkább az abroncsokra és a gumikéderekre tartogatni, mivel lassítja az elöregedést, a beltérre inkább matt műanyagápoló folyadékot vagy sprayt fújjunk, hogy kevésbé legyen csillogó és zsíros tapintású.

Ebből a Prevent márkájú 1000-1200 forintba kerül, de egyre több áruházban és benzinkúton kapható illatosított műszerfalápoló kendő is (800 Ft). Aki nem akar maga pepecselni, a kézi mosókban kérhet teljes belső takarítást is, 1300-1500 forint körüli ártól, amit műszerfalápolással, szellőzőrendszer-tisztítással és a főleg cigarettafüstös autóban hasznos szagsemlegesítéssel is ki lehet egészíteni. Általában spórolhatunk azzal, ha teljes külső-belső takarítást rendelünk, de a kárpitok tisztítása rendszerint csak az autó eladásakor jut az emberek eszébe.

Pedig a szövetek vegyszeres rendberakása és a foltok eltávolítása is kijön 3000 forintból, és sajátkezűleg, akár háztartási praktikákkal elvégezni sem nehéz feladat. Különös figyelmet kell fordítani a bőrkárpit ápolására, annál is inkább, mert sokkal nagyobb környezeti hatásoknak van kitéve, mint az otthoni kanapé, és pár évesen már berepedezhet. Érdekes szolgáltatás a gőzös autóbelső-takarítás, ami nem hagy foltot, és elpusztítja a baktériumokat. Praktikus extra a Renault Captur lecipzározható, mosható üléshuzata, bár a többi gyártónál a kevésbé népszerű elemek közé nyert besorolást. Így marad az utólagosan, lehetőleg méretre szabott huzat.

Néhány praktikával meg lehet előzni, hogy elhasználódjon az autó beltere, ezek közül az egyik legegyszerűbb, ha a szélvédő mögé, a parkolás idejére árnyékolót teszünk. Ez nemcsak a hőségtől véd, de a műanyagok berepedését is késlelteti, ugyanilyen haszna van az oldalsó és hátsó üvegek lefóliázásának is (13–25 000 forint). Bár a kormányvédők kimentek a divatból, a karima kifényesedésére pár száz forintért orvosságot nyújtanak. Kellemesebb tapintású és elegánsabb az utólagos bőrözés, amit 12–18 ezer forint körüli áron meg tudnak csinálni a profi autókárpitosok. Ha elkopik a váltógomb vagy -szoknya, már 4-5000 forint körül megoldható a csere.

Megkönnyíti az autó takarítását és későbbi eladását, ha üléshuzatot használunk, amit az áruházakban jó minőségben, már 9-10 ezer forinttól be lehet szerezni. Elegánsabbak és tartósabbak a méretre szabott védőhuzatok, amelyek a Car Carpit 2000-nél ötüléses autóhoz 43 500 forinttól kaphatók. Ugyanilyen logika érvényes a szőnyegekre is, vagyis az univerzális típusoknál jobbak és biztonságosabbak a méretre szabott kivitelek, amelyek ugyanennél a cégnél az otthonosabb szövet kivitelben 6500, a télen praktikusabb gumiként pedig 7500 forinttól kaphatók.

A típusspecifikus csomagtértálcák ára 9500 forinttól indul, ezeket egyszerűen le lehet mosni, ha kiborul valami útközben. A legfontosabb döntést ugyanakkor már az autóvásárlásnál meg kell hozni a kárpitszín kiválasztásával – kisgyerekes családokban kétszer is meg kell gondolni a bézs vagy világosszürke színt.