I rész: Mely alapbeállítások kellenek a vállalkozások weboldalaira?

Napjainkban amikor az Internet már mindenhol ott van, a vállalatoknak nélkülözhetetlen, hogy ne legyenek fent a világhálón webfejlesztésen keresztül. Elterjedt az is, hogy akinek a cége nincs fent az Interneten, az már nem is létezik, vagy egyszerűen csak könnyelmű vállalkozásnak minősítik.

Persze nem arra akarunk buzdítani mindenkit, hogy ingyenes letölthető oldalra minden információt hajigáljunk fel, hanem egy komoly dizájnnal bíró, könnyen átlátható, a felhasználók részéről optimálisan használható oldalt kell készítsünk, alkalmazva a weboldal készítés minden apró csínját, bínját.

Ez a vállalkozások érdeke is, ha hirdetni, megismertetni és megszerettetni kívánják a termékeiket, szolgáltatásaikat.

Az nem elegendő egy oldalra látogató potenciális vásárló számára, hogyha a weboldal designja és keresőoptimalizálása megfelelő.

Ha azt szeretnénk, hogy a weboldalunk kellően hatásos legyen,egy olyan kifogástalan weboldalt kell készítsünk, melyen hatékonyan tudnak navigálni a felhasználók és ezáltal meg is nyeri őket.

Webfejlesztés szakember

Tapasztalt szakemberek azt mondják, hogy a legtöbb weboldalra látogató F alakzatban pásztázza az orra elé megjelenított tartalmas, vagyis tanácsos ebben a formátumban megjeleníteni a tartalmakat, tudnivalókat. Arról a fontos tényezőkről se feledkezzünk el, hogy a weboldal készítésnek is vannak íratlan szabályai. Az évek során már kialakultak azon tények miszerint alapillérei lettek egy jól elkészített weboldalnak, ha ezeket az alap elvárásokat alkalmazzuk,

az oldalunkra látogató vásárlók biztosan leragadnak ezeknél az információknál.

II. rész: Mely alapbeállítások kellenek a vállalkozások weboldalaira?

Azaz melyek azok az alap funkciók a weboldal kinézetén kívül, melyeknek mindenképpen ott kell lenni ahhoz, hogy a kedves vásárló véletlen se kattintson el az oldalról?

Az oldal tetejére érdemes a vállalkozásunk szimbólumát kirakni, ugyanis az első kattintást követően itt kezdődik az első benyomás.

Úgyszintén nélkülözhetetlen a navigációs menü, ezt a legtöbbször a weboldal tetején vagy bal oldalon keresik a vásárlók.

Nagyon nagy jelentősséggel bír az úgynevezett keresőbox, ennek segítségével tudnak az oldalon keresni a látogatók, a bevett szokás pedig az, hogy az oldal jobb felső sarkában szokott lenni a helye.

Amikor a látogató a weboldal aljára ér, a láblécnél szokta keresni az impressziumokat, az elérhetőséget, ezért javasolt azt ide elhelyezni, hiszen főleg az utóbbinak kirívó, jól észrevehető helyen kell lenniük.

Mi legyen a főoldalon

A főoldalon, ha nem ezen szeretnénk lebonyolítani a teljes értékesítési folyamatot, legfőképpen csak az alap funkciókat tüntessük fel, gyors cégismertető, ami bemutatja cégünket, informálja az érdeklődőket, meggyőzze őket arról, miért éppen minket érdemes választani. Javaslunk egy személyes hangvételű megszólítást a célközönség felé.

Webfejlesztés

Weboldal készítés, webfejlesztés alkalmával mindenképpen tartsuk szem előtt, hogy túl sok információt ne zúdítsunk az érdeklődőre, mert aki először találkozik vele, nem biztos, hogy hosszasan fogja böngészni az oldalt. Valószínű konkrétumokért jött, ezeket pedig nekünk kell jól előre felismerni, hogy mik tartoznak ide.

Leírás a szolgáltatásról? Terméklista? Árak? Referenciák? A vásárló úgyis az első benyomás alapján fog dönteni, amint rákattint a kezdőoldalra, hogy tovább navigál az oldalon, vagy elmegy máshová.

Ha az a cél, hogy kedves vásárló késztetést érezzen a vásárlás véghezvitelére, javasolt a főoldalra, egy jól észrevehető helyre kitenni a Kérjen ajánlatot vagy Megrendelés gombot, vagy egy olyan szövegrészt, ami ezekre a gombokra való ugrást könnyíti meg.

A bővebb információkat elég betenni a navigációs menün belülre, inkább az aloldalak közé.

Ha a főoldalon csak pár szóban lett ismertetve a cég, akkor mutassuk be az egyik aloldalban aprólékosabban a vállalkozás profilját, belemerülni a fő tevékenységi körökbe és a szolgáltatásokba. Külön rovatba soroljuk fel a referenciákat, tüntessünk fel az árakat, tulajdonképpen ezek az információk hozzájárulnak a vásárló kedvező döntéseihez, hogy végül az Ön cégénél teszi le a voksát.

Mivel minden cég más, ezért minden weboldal is különböző lesz, de egy valamiben hasonlítanak egymásra: egyiknél sem javasolt kikerülni az alapszabályokat, úgyis maga az ember kreálja a felhasználói élményt, és ez nem azon múlik, hogy mi mennyire tökéletesen adjuk elő magunkat.