Külső merevlemez és SSD – amiket tudni érdemes

Fontos, hogy naprakészek legyunk a digitális technológiákat illetően, hiszen a külső merevlemez és SSD tekintetében is kiemelt fontosságú, hogy biztonságban tudhassuk a számítógépes ügyeinket. Érdemes megvizsgálni, hogy mi a helyzet a fenti kellékeket illetően, 2021-ben, hiszen a széles piacon célszerű kiválasztani a legjobb termékeket.

Kiválasztani és használni a legjobb külső merevlemez vagy SSD meghajtót, mondhatni, hogy csaknem elengedhetetlen minden egyes kreatív számára. Nem csak szükségszerű extra tárhelyet nyújt, ha az asztali számítógépen vagy a laptopon elfogy a hely, hanem a meghajtó meghibásodása esetén is létfontosságú biztonsági másolatként is funkcionálhat.

külső merevlemez budapest

külső merevlemez

Egy adott szakmai területen – leginkább jellemzően a grafikai munkák során – egészen könnyű kitermelni olyan anyagokat, melyek nagy gigabájtokat, vagy akár terrabájtokat foglalnak el. A probléma mindössze annyi, hogy soha nem lehet tudni azt, hogy mikor lesz szükségünk rájuk, mikor kell elővennünk ezeket az anyagokat, dokumentumokat. A piacon szereplő külső merevlemez és SDD meghajtó kínálat szinte majdhogynem végtelen, ám a legjobbak segítségével könnyedén tudhat biztonságban RAW fájlokat, 4K formátumot, vagy PSD fájlokat, melyhez a közeljövőben játszi könnyedséggel hozzáférhet. Azon két külső merevlemez, mely felsorolásra kerül az alábbiakban, pontosan a fentebb leírt törekvéseket szolgálják.

Kivitelezés tekintetében, a felhasználó szerencsésebb, mint valaha, amennyiben az alábbi javaslatok közül választ terméket, hiszen a kellékek egyik legnagyobb vonzereje az egyszerűségükben, letisztultságukban rejlik. Egyszerűen USB-n keresztül, közvetlenül az eszközhöz csatlakoznak, így azonnali tárhelyet biztosítanak anélkül, hogy fel kellene nyitni a készüléket, és új merevlemezt kellene telepítenie belsőleg. A modern kori külső merevlemezek egy másik nagy pozitívuma pedig a sebességükben mutatkozik meg. Ennek egyszerű oka pedig nem más, mint az, hogy hihetetlenül gyorsak, köszönhetően az USB-C csatlakozásnak és az SSD (Solid State Drive) technológiának, ami azt jelenti, hogy a sok fájl másolása és áthelyezése másodpercekig tart. Nem kell tehát végeláthatatlan percekig a mappából mappába áthelyezést szimbolizáló ikonokat, ahogy azt ezidáig már annyiszor el kellett, hogy szenvedjük.

1. Western Digital My Passport 4TB

Átlagos, a legjobbak közt.

Amennyiben a legjobb külső merevlemez után kutatunk, nem kell túlságosan tovább mennünk a Western Digital My Passport-nál. Ez a modell ugyanis annyira frissen került piacra, hogy szinte még ropogós, melynek memóriája 1-től 4 terrabájtig terjed – így hát igényeinkhez megfelelő méretben tudunk választani. Az eszköz olyan mértékben tekinthető professzionálisnak, hogy felhőalapú tárolást és 256-AES titkosítást tartalmaz, valamint a Western Digital saját biztonsági szoftverét. Nyugodt szívvel kijelenthető tehát, hogy a My Passporttal nem lehet túlzottan mellényúlni. A kifejezetten villámgyors adatátviteli sebesség is kimagasló. Hozzá tartozik a teljes képhez, hogy bár nem egészen hasonló sebességet kínál, mint a szilárdtest-alapú meghajtók, a Western Digital My Passport sorozat ragyogó egyensúlyt nyújt a nagy tárolókapacitások és a gyors fájlátvitel között anélkül, hogy irreálisnak számítana az árszabás.

2. Buffalo MiniStation Extreme NFC

Fájlvédelem tekintetében, a Buffalo MiniStation Extreme NFC jelenleg az egyik legjobb választás a piacon. Masszív kialakításának köszönhetően, amely ellenáll az ütéseknek, magával viheti ezt a meghajtót anélkül, hogy aggódna, hogy megsérül és elveszíti fájljait. A további nyugalom érdekében 256 bites AES titkosítási biztonsággal is rendelkezik – ez azt jelenti, hogy ha elveszíti fájljait, akkor az adatok nem lesznek hozzáférhetők, ami hihetetlenül fontos, ha bizalmas információk, például ügyféladatok tárolására használja.