Külső merevlemez és SSD – amiket tudni érdemes

Fontos, hogy naprakészek legyunk a digitális technológiákat illetően, hiszen a külső merevlemez és SSD tekintetében is kiemelt fontosságú, hogy biztonságban tudhassuk a számítógépes ügyeinket. Érdemes megvizsgálni, hogy mi a helyzet a fenti kellékeket illetően, 2021-ben, hiszen a széles piacon célszerű kiválasztani a legjobb termékeket.

Kiválasztani és használni a legjobb külső merevlemez vagy SSD meghajtót, mondhatni, hogy csaknem elengedhetetlen minden egyes kreatív számára. Nem csak szükségszerű extra tárhelyet nyújt, ha az asztali számítógépen vagy a laptopon elfogy a hely, hanem a meghajtó meghibásodása esetén is létfontosságú biztonsági másolatként is funkcionálhat.

Egy adott szakmai területen – leginkább jellemzően a grafikai munkák során – egészen könnyű kitermelni olyan anyagokat, melyek nagy gigabájtokat, vagy akár terrabájtokat foglalnak el. A probléma mindössze annyi, hogy soha nem lehet tudni azt, hogy mikor lesz szükségünk rájuk, mikor kell elővennünk ezeket az anyagokat, dokumentumokat. A piacon szereplő külső merevlemez és SDD meghajtó kínálat szinte majdhogynem végtelen, ám a legjobbak segítségével könnyedén tudhat biztonságban RAW fájlokat, 4K formátumot, vagy PSD fájlokat, melyhez a közeljövőben játszi könnyedséggel hozzáférhet. Azon két külső merevlemez, mely felsorolásra kerül az alábbiakban, pontosan a fentebb leírt törekvéseket szolgálják.

Kivitelezés tekintetében, a felhasználó szerencsésebb, mint valaha, amennyiben az alábbi javaslatok közül választ terméket, hiszen a kellékek egyik legnagyobb vonzereje az egyszerűségükben, letisztultságukban rejlik. Egyszerűen USB-n keresztül, közvetlenül az eszközhöz csatlakoznak, így azonnali tárhelyet biztosítanak anélkül, hogy fel kellene nyitni a készüléket, és új merevlemezt kellene telepítenie belsőleg. A modern kori külső merevlemezek egy másik nagy pozitívuma pedig a sebességükben mutatkozik meg. Ennek egyszerű oka pedig nem más, mint az, hogy hihetetlenül gyorsak, köszönhetően az USB-C csatlakozásnak és az SSD (Solid State Drive) technológiának, ami azt jelenti, hogy a sok fájl másolása és áthelyezése másodpercekig tart. Nem kell tehát végeláthatatlan percekig a mappából mappába áthelyezést szimbolizáló ikonokat, ahogy azt ezidáig már annyiszor el kellett, hogy szenvedjük.

Számítógép, irodaszer, irodai kiegészítők és eszközök, iphone tartozékok, Office Depot papír, mobil, tablet, laptopok

Papír Laptopok mobil, tablet számítógép Tablet irodaszer Irodai kiegészítők iphone tartozékok irodai eszközökSzámítógép, irodaszer, irodai kiegészítők és eszközök, iphone tartozékok, Office Depot papír, mobil, tablet, laptopok

1. Western Digital My Passport 4TB

Átlagos, a legjobbak közt.

Amennyiben a legjobb külső merevlemez után kutatunk, nem kell túlságosan tovább mennünk a Western Digital My Passport-nál. Ez a modell ugyanis annyira frissen került piacra, hogy szinte még ropogós, melynek memóriája 1-től 4 terrabájtig terjed – így hát igényeinkhez megfelelő méretben tudunk választani. Az eszköz olyan mértékben tekinthető professzionálisnak, hogy felhőalapú tárolást és 256-AES titkosítást tartalmaz, valamint a Western Digital saját biztonsági szoftverét. Nyugodt szívvel kijelenthető tehát, hogy a My Passporttal nem lehet túlzottan mellényúlni. A kifejezetten villámgyors adatátviteli sebesség is kimagasló. Hozzá tartozik a teljes képhez, hogy bár nem egészen hasonló sebességet kínál, mint a szilárdtest-alapú meghajtók, a Western Digital My Passport sorozat ragyogó egyensúlyt nyújt a nagy tárolókapacitások és a gyors fájlátvitel között anélkül, hogy irreálisnak számítana az árszabás.

2. Buffalo MiniStation Extreme NFC

Fájlvédelem tekintetében, a Buffalo MiniStation Extreme NFC jelenleg az egyik legjobb választás a piacon. Masszív kialakításának köszönhetően, amely ellenáll az ütéseknek, magával viheti ezt a meghajtót anélkül, hogy aggódna, hogy megsérül és elveszíti fájljait. A további nyugalom érdekében 256 bites AES titkosítási biztonsággal is rendelkezik – ez azt jelenti, hogy ha elveszíti fájljait, akkor az adatok nem lesznek hozzáférhetők, ami hihetetlenül fontos, ha bizalmas információk, például ügyféladatok tárolására használja.

titan, e titan, onlinepénztárca, processzor, női okosóra, okosóra gyerekeknek, e-titan, mall.hu kupon, ryzen 5 3600x, amd ryzen 5 3600x